28 Kasım 2013 Perşembe

Kışın yüzmeyi sevmek,öğrenmek yazın güvenle yüzmek.

Oğlum denizi, denizin altında ki her şeyi çok sever doğduğundan beri. Söylediği ilk kelimeler hem ingilizce hem de türkçe pısh ve baluk(fish-balık). Bu yüzden bizim minik reşat paşayı yüzmeyi öğretmemiz farz olmuştu, o günlerde İstanbulda yurt dışında olduğu gibi 6 aylık tan başlayan önce kendini kurtarmayı sonra da yüzmeyi öğreten yüzme okulları mevcut değildi.
Reşat Paşa 2 yaşına gelince alem ettik kalem ettik ve kendimizi bir 2-3-4 yaş yüzme okuluna yazdırdık, çok da fayda gördük. Suyun üstünde durmayı öğrendik hatta altından gitmeyi bile öğrendik ama tam yüzme olmadı ve tam o sıralarda istanbul da Aqua Tots açıldığını öğrendik.
Belki gidip gören ilk kişilerden biriyiz hemen ısındık hemen alıştık.
Aqua TOts çocuklar için yapılmış bir havuz , onların boyuna uygun , onlar için suyun içinde minik oturma alanları mevcut ki öğretmen gösterirken üşümeden güvenli bir şekilde izlesinler. ilk ders deneme dersi bu derste seviyeniz belirlendikten sonra seviyenize uygun derse geliyorsunuz , her derste max 3 çocuk olabiliyor. her ders 30 dk ve dolu dolu geçen 30 dk , öğretmenler sırtlarını çocuklara hiç dönmüyorlar böylece minikler hep güvende. Yüzdükleri alan kulvarlarla ayrılmış durumda ve her seviye kendine ait 30 m2 lik kulvarda yüzüyor bu da miniklere güven duygusu aşılıyor.
Öğretmenlerin hepsi bir birinden ilgili, sabırlı ve sevgi dolu, 2 tanesi iyi derece ingilizce biliyor. burada öğretmenler sürekli değişiyor böylece çocuklar öğretmene değil suya, suda eğlenmeye alışıyor. aaa söylemeyi unuttum derslerin sonunda 10 dk çılgınca su da eğlenme var.
her yerde olduğu gibi burada da Resat Paşa nın favorileri var, Berk öğretmen akşam yemeklerinin konusu, acaba berk öğretmen sebze yiyormudur. Selin öğretmen ise tatlı bır sert yapısı ile Reşat paşayı hem zorluyor hem de güldürüyor ama Berk ve Selin dışında ki tüm öğretmenleri aynı sabır ve sevgi ile yaklaşıyorlar en minik canavardan en büyük canavarlara kadar.
Biz haftanın iki günü aqua tots dayız bekleriz.
Bu hafta 4 farklı etkinlik yazım ve daha niceleri bu hafta ne yapsak ne etsek diyorsanız, yazıların devamını , çocukla çılgın olan ve çılgın yazarlara sahip olan çılgın şehir rehberi www.bemaddy.com da bulabilirisniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder