21 Aralık 2012 Cuma

Haydi çocuklar Spora...


Bu Hafta karşınıza mesleğimi de ilgilendiren bir konuyla varım.

Spor ve spor okulları?HAYDİ ÇOCUKLAR SPORA

Oğlum doğduktan sonra hep kendi kendime şu soruyu sordum acaba hangi yaşta hangi spora başlatsam acaba hangisini çok sever hangisini hiç sevmez acaba sırlama nasıl olmalı. Ben bu konun eğitimini aldım kas-iskelet sistemi nasıl çalışır hangi yaşta hangi hareket doğrudur ve nasıl yapılır öğrendim ama bilmeyenler için şahane bir yazı hazırladım.

Karşınızda çocuklar ve spor ve nerde, ne zaman?

Yüzme: Sporların anası kabul edilir jimnastik ve atletizm ile birlikte. Yüzme işin profesyonelleri tarafından yapılması gereken bir konu zira yanlış bir tutum çok acı sonuçlar verebilir. İstanbul da yüzme dediğiniz zaman Google amcaya karşınıza çok alternatif çıkıyor bunlardan bir kaçını önerebilirim hele 2si var ki kişisel önerimdir.

Bebek Yüzme: Aaaa bebekler de yüzer mi demeyin şimdi bana. Avrupa da ve Amerika da son 20 yıldır bebekler doğdukları günden itibaren bu kurslara gidiyorlar. Ne gaz sorunu ne huysuzluk.  Ana nedeni onlara 9 aydır yaşadıkları ortamı hatırlatıyor olması ve suyun teraputik etkisi. Türkiye de sadece bir kuruluş 0-12 ay ve 1 -3 yaş yüzmesi veriyor.

Aquababies: Hijyenik bir ortamda bebeklere tekrar suyu sevdirmek temel prensipleri. İstanbul’da 2 farklı havuz da hizmet veriyorlar ve bu iki havuz da özel ozonlama sistemi ile temizleniyor ve bebeklere özel mayolar giydiriliyor sızmalar için. aquababies için

Movenpick otel (Levent) ve Doubletree Hilton (Kadıköy). Programa aşama şama ilerliyor.

Daha çok bilgi için

Çocuk Yüzme: Yüzmeye başlamanın gerçekten yaşı yok, ne kadar erken o kadar iyi ama ülkemiz de yaygın olarak yüzme tuvalet eğitimi tamamlandıktan sonra yaptırılan bir aktivite. Çocuğun fiziksel ve ruhsal gelişim adına daha erken başlamanın çocuğa hiçbir zararı olmadığı gibi yukarı da anlattığım gibi yararları da çok. Birçok yüzme okulu var lakin 3 tanesi ilgi çekiyor.

1:Akademi Yüzme Okulu:  Beş eski yüzücü birleşmiş ve bir yüzme okulu açmış. İstanbul’un değişik yerlerin de hizmet veriyorlar ve 4 yaş tan itibaren çocuklara eğitim veriyorlar.

Nerelerdeler? Balmumcu-Ataköy ve Bahçelievler.akademi yüzme için

2. Denizkızı Yüzme Okulu: Eski yüzme hocası ve antrenörü tarafından kurulan bu okul 3 yaştan itibaren eğitim veriyor

Nerelerdeler? Üsküdar ve Ataşehir.deniz kızı için

3. Şişli Terakki Lisesi: Biraz torpil geçeceğim ama ne yapayım içindeki öğretmenleri ile büyüyen büyüdükçe güçlenen bir sistem. 2 yaştan itibaren eğitim veriyorlar ve çocuklar çok eğleniyorlar. Öğretmenlerin sonsuz bir sabrı var ve hepsi çok iyi ve sempatik kesinlikle çocuk ruhundan ve dilinden anlıyorlar. Genco ve Duygu öğretmen var ki onlar benim oğlumun favorisi hele Genco öğretmen ve kolunda ki yunus dövmesini her yüzme dersinden sonra dinliyoruz evde.

Benim oğlum bir su çocuğu, aşık bir şekilde suyu seviyor ve söylemek istiyorum bunda Genco hoca nın da etkisi büyük.

Nerelerde: Şişli Terakki Vakfı Lisesi –Levent.şişli terraki yüzme için

Jimnastik:

Sporların temeli, hareketin temeli. Çocuğunuz iyi bir sporcu olmasını istiyorsanız önce jimnastik. Jimnastik kasları uzatır ve eklemleri rahatlatır. Aynı zaman da çeviklik ve güç kazandırır. Jimnastik ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.

İstanbul da beş büyük spor Kulübü var eğitim veren.

1.       Denge Jimnastik:   Çok iyi ama Anadolu yakasında.denge jimnastik için

2.       Olimpark: Bir başka Anadolu yakası spor kulübü.olimpark jimnastik için

3.       Turkuaz Jimnastik (Ataşehir-Bostancı)

4.       Gymparkcimnastik (Kemerburgaz yolu).gympark jimnastik için

Atletizm: 5 yaş sonrası çocuklar da iyi bir spor alt yapısı oluşmasını istiyorsanız o zaman atletizm şart. Zira atletizm her spor dalın için iyi bir alt yapı oluşturuyor.

Nail orman atletizm kursu. 5-14 yaş arası  çocuklar için.nail orman atletizim için

Enka spor kulübü: 5-18 yaş için

 

Akido: AAA çocuğa dövüşmeyi mi öğreteceğiz demeyin. Akido bir dövüş sanatı ve esneklik ve kuvvetin yan yana gittiği bir dövüş sanatı. Bu sırada çocuğunuz yavaş yavaş uzan doğu felsefesini de öğrenmiş olacak. (4-7)-(7-12)-(12-18) yaşları arasında yapılıyor ve AKİMODE kulübü şu anda aktif akido yaptırıyor çocuklara.Akido için

Yoga:

Doğru nefes-farkındalık-denge-gevşeme teknikleri öğretiliyor. Yoga dikkat ve konsantrasyonu artırır.

(3-5)-(6-9)-(9-14) yaşları için uygundur.

Yoga Akademi- Yogamini- Yogadarga da çocuk programları özel olarak tasarlanmış ve eğitmenler eşliğinde verilmektedir.yoga akademi için

Pilates-

Haydi, içinizde ki Ebru Şallıyı dışarıya çıkarın. Yada çocuklarınızın içindekini dışarı çıkarın. (8-16) yaş arası.

Yogadarga (akatlar) .Çocuk pilates için

Karate.

Bir uzak doğu dövüş sanatı daha. Karatekid filmini hatırlayın. Karate hem bir kontak sporu hem de bir sanat. Erkek çocuklar için ideal olabilir tabi ki evde karate antrenmanı yapmamak şartı ile.

Mert Güler( Bakırköy ve Bostancıda)

 Bale- Her kız çocuğunun hayaldir balerin olmak. Her ne kadar bale 4 yaşından önce kas-iskelet dokusu açısından önerilmiyor olsa da eminim her anne kız çocuğunu baleye göndermek ister.

Bale okullarını tek tek yazmak zor çünkü İstanbul da çok bale okulu var lakin kısaca özetlemek gerek olursa.

Tan Sağtürk-Oya Bale-Dilek Bale-Ebru Bale-Alper Bale –Mavi dans stüdyosu ve daha niceleri.

Ve son olarak basketbol-futbol ve diğer takım oyunları. Takım oyunları çocuğun fiziki ve psikolojik şartları gereği. 9 yaşından önce yapılması önerilmiyor.

1 yorum:

  1. İçinizdeki Ebru Şallı'yı dışarı çıkarın lafı çok güzel :)

    YanıtlaSil