2 Ocak 2013 Çarşamba

ne yapsak ne etsek IZMIR de


İzmir İzmir İzmir.

Biz ailecek yeni yıla benim ailemin yanında İzmir de girdik. Bir ayağımız İzmir de olduğu için aslında oğlumuzla çok sık gittiğimiz bir yerdir İzmir.

Güzel İzmir yine beni şaşırtmadı ve bize çok eğlenceli ve çok zevkli anlar geçirtti. İşte karşınız da ne yapsak ne etsek İzmir de bu minklerle.

Bu yazı İzmir’e eğlenmek için giden misafir İzmirliler içindir yani İzmirli iseniz eminim daha bir sürü yer ve yapacak bir sürü şey vardır o güzel şehirde.

Peki biz neler yaptık?


İzmir de çok güzel bir hayvanat Bahçesi var, Avrupa’dakilerle yarışacak güzellikte ve sadece 4tl. çok güzel, hayvanlar çok mutlu ve çok farklı türde hayvan mevcut, gerçeği söylemek gerekirse darıca hayvanat bahçesinden sonra İzmir hayvanat bahçesi beni çok mutlu etti. Muhteşem kesinlikle görülmeli.muhteşem hayvanat bahçesi için 

Karşıyaka vapuru. Vapur kendi başına eğlenceli bir durum ve çocuklar bayılıyor hele İzmir vapuru, insanların temizliği nazikliği bir başka güzel ve huzurlu. Hangi ilimizde bilet kesen bey yüzünde kocaman bir gülümseme ile Günaydın diyor bana birileri söyler mi. Sadece İZMİR.

Pier Port:  Deniz kıyısında içinde sinema var ve terasta denizin üstünde Mezaluna var. Süper bir yer. Çıkar çıkmaz ise kordonda boyunca fayton keyfi yapabilirsiniz.


Alsancak ta İzmir’in ilk çocuk kitapçısı ismi Hayal kurdum. Öyle tatlı öyle güzel bir yer ki. Sahibelerinden biri ile uzun uzun konuştuk, gülüştük ben onlara naçizane birkaç fikir verdim onlar bana bir sürü kitap. İçerisi şimdilik kitap dolu değil ama bence bu daha doğru rahat ferah ve çocuk dostu bir ortam. Çocuklar özgürce kitaplarını seçebilir koltuk ve minderlerde rahatça bakabilir hatta gizli köşelerde kitapları okumaya başlayıp hayal kurmaya başlayabilirler ve bütün bunlar yapılırken onlara kimse karışmaz . 

HAYAL Kurdumda haftalık sanat etkinlikleri ve kitap okuma günleri mevcut her türlü farklı fikre açıklar ve yeniler yep yeniler. Desteklenmeyi çok hak ediyorlar. Yeni açılmalarına rağmen konuya çok hakimler Dünyanın bir numaralı çocuk sanat aktivitelerini kutulara koyan Alex marka oyuncakları İzmir’e bile getirmişler. Yetmemiş yeni açılmış halleri ile bir de kimsesiz çocuklar için kütüphane kurma fikrine girmiş ve bir sosyal sorumluluk projesine imza atmışlar, yüzlerce büyük kitap evi hiçbir şey yapmazken onlar bir ucundan tutalım demişler.

Biz gittik Alsancak’a, önce hayal kurduma gittik bir sürü hayal kurduk özelikle ay adam Bob hakkında arkasından da Reyhan da güzel birer dilim pastayı ve o muhteşem çayını içtik mutlu mutlu daha bir sürü hayal kurarak evimize geri döndük.

Ve son olarak bizim için bir klasik ama bilmeyenler için kesinlikle bir kayıp olan Urla ve Yengeç restoran. İnsan parmaklarını nasıl yer işte burada öğrenir. Yemekler muhteşem servis muhteşem ve hep ama hep güler yüzlü hep ama hep taze hep ama hep aynı. Nasıl? Bilmiyorum.

Genellikle 1 Ocak lokanta yemekleri açısından kötü olur, taze olmaz servis mutsuz ve yorgun olur ama burası öyle değil her gün hep aynı hep güzel hep temiz hep parmak yemeklik.

Oğlumun deyimi ile Me love Crap abi…..

Biz Bunları yaptık güzel İzmir de. Huzurlu mutlu ve neşe ile girdik yeni yıla, karnımız tok ama keyfimiz yerinde. Hepimize iyi bir yıl olur inşallah.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder