6 Aralık 2013 Cuma

Soğuk havalar da ev de eğlence: Ailecek Kutu oyunları

Ev de eğlence
Hep dolaşma , gezme yazıları yazdık, bu hatfa bir değişiklik yapıp bir gün de evde oturalım en azından bir kaç saat evde oturalım diye düşündüm ve size oğlumla en sevdiğimiz kutu oyunlarının listesini yaptım.
Kutu oyunları aileyi birleştirmek dışında çocuğunda anne ve babası ile birlikte kaliteli ,sakin ama bir o kadar da eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor. Rutin de her gün cocuklaral oyun oynamak anne, baba için sıkıcı bir an olurken kutu oyunları bu rutini bozuyor ve tüm ailenin iyi vakit geçirmesini sağlıyor.
Aynı zaman da minik canavarlar, sıra beklemeyı, kaybetmekle başa cıkmayı her daim kazanamıyacakları gerçeğini ki bu onlar için baş etmesi en zor olan bölüm öğreniyorlar.
İnce motor, yaratıcılık, konsantrasyon gelişemesi ve özgüvende cabası . Günün sonunda geçirilmiş 1 saat lik bir aktivite masa başında ve kahkahalarla . mutlu ve huzurlu.
Biz nasıl yapıyoruz? bir kaç farklı kutu oyunumuz var , oğlumuza kendi seçmesini söylüyoruz ama bir tane de bizim seçtiğimiz olucak şekilde. 2 kutu oyunu o seçiyor sonra hep beraber yemek masasının üstünde başlıyoruz oynamaya , bizim canavar genelikle kaybetmeyi sevmiyor kim sever ki lakin biz oyun da hiç bir değişiklik yapmıyoruz bu oyunların çoğu zara ve o tip bir alete bağlı olduğu için tam anlamı ile şans işi, bu yüzden kazanırsa gerçekten kazanıyor kaybederse de kaybediyor ve kaybetmeyi öğrenmeye çalışıyor.
Kutu oyunları daha çok 3 yaşından sonra başliyor ve 99 yaşına kadar gidiyor . bilinen bir çok markanın kutu oyunu olmasına rağmen bu konuda en ileri olan tabiki orchard toys.
işte bunlar bizim sevdiklerimiz. Crazy chefs(mükemmel bir memory , hatırlama oyunu), Lucky Ducks:(sayılar ve büyük -küçük sayı kavramı) dress up( kıyafet giydirme oyunu) çubuğu sec( strateji ve dikkat oyunu) ve her zaman ki favorimiz Tangram( bir çin oyunu olan tangram tam anlamı ile bir geometri oyunu, bizim evde en zorlarını yapamayanlar mevcut). Bunlar bizim liste ama siz daha kapsamlı daha da güzel oyunlar alabilirsiniz.
iyi eğlenceler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder