20 Ocak 2014 Pazartesi

İzmir İzmir Bir izmir yolculugu daha

Dedemiz kış aylarında İzmir de yaşadığından dolayı her 2 ayda bir 3-4 gün izmire gider olduk . Her seferinde başka huzurla başka mutluluk ile döndüğümüz İzmir bizi bu seferde şaşırtmadı.
Her ne kadar İzmirde istanbulda olduğu kadar çok aktivite olamsa da çocuklar için kiatpevleri ve aktivite merkezleri olmasada izmir kendine aşık edebiliyor.
Geçen sene yazdığım izmir yazısında çok güzel bir kitapçıdan bahis etmiş ve bu kitapçının izmir için muhteşem bir yer olduğunu yazmıştım malesef çok üzülürek yazıyorum ki Hayal Kurdum kitap evi artık izmir de yok. ne acıdır ki böyle güzel bir kitap evinden izmirli çocuklar artık yoksun.
Biz bu hafta sonu ne mi yaptık.
Cuma günü ailecek alsancak sokaklarında dolaştık , tam Reyahan Pastanesine girecek ken vakko nun köşesinde muhteşem ama yazmak yetmez yaşamak lazım, tatmak lazım, koklamak lazım muhteşem bir pastane gördük ve rotamızı direkt oraya çevirdik. Adı
ARPEGE. Sanki paristen çıkmış gelmiş güzelikte ve o tatta muhteşem güzel pastalar , ekler, ve turtalar . ayrıca Sahibinin babası ve küçük siyah etekli dantel buluzlu şık mı şık İzmir güzeli bir garson hanım. Arpege her şeyi düşünülmüş muhteşem bir yer. Alsancak da dolaşırken her zaman olduğu gibi bu seferde çocuklara sadece zeka geliştirice ama eğlenceli oyuncaklar satan Zekidss e de uğramadan edemedik.
Cumartesi günü, Hayvanat bahçesi günü. Geçen sene de gidilmiş olan hayvanmat bahçesi her ne kadar hayvanların doğal ortamında kalması gerektiğini düşünen beni bile kendine çekmeyi başarıyor. bir izmir belediyesi harikası . Aksam incir altında Veli ustada balık ziyafeti ve ardından Fazıl say konseri . salon doldu diye dışarı barkavizyon kurup, ısıtıcı koyup ve sandalye koyan ve konseri canlı yayınlayan tek belediyedir bence izmir büyük şehir belediyesi. hiç bir ücret istemeden. Medeniyet izmire çoktan gelmiş.
Pazar günü önce Deniz kuvvetlerine bağlı pri reis gemisini gezdik ve ardından deniz altını keşif ettik. hepsi erkek çocukları için muhteşem tecrübeler. Reşat ne mi yaptı tabi ki sordu sordu durdu.
Pazar öğleden sonra ve elini urla. İzmirin bir diğer güzel yanı her şeye çok yakın olması. hop Urla hop Çeşme Hop Kuşadası hop Foça.
Urlada önce pazara gittik . offff mis gibi yedik tattık ve kokladık bolcana içimize çekti o kokuları. Ardından bizim için bir klasik olan Yengeç te muhteşem bir yemek . sadece 75 çeşit soğuk mezesi olan bir lokanta hayal edin ve adını da yengeç koyun. o kadar.
Akşamda köyümüze geri döndük... BİZ DEDEMİZİ VE SUDUKU İZMİRDE ZİYARET ETMEYE BAYILIYORUZ.




2 yorum: