28 Kasım 2012 Çarşamba

Çocuklarla KAYAK!

Aslında hafta ortası yazım, bu haftasonu ne yapsak üzerine olacaktı ama yakın bir arkadaşım özel istek de bulundu , Aralık sonunda yapmayı planladığım kayak konumu bu gün post ediyorum.

Kayak mı! Çocuklarla kayak mı? Çıldırmış olmalıyım değilmi?
Yooo aslında çok yapılabilir bir şey sadece biraz daha fazla organizasyon gerekiyor o kadar.
Önce kendi düşüncelerimi söylemek isterim . Bir uzman fizyoterapist olarak şunu söylemek isterim ki 3 yaşından önce kayak eklem ve kas dengesi açısından hiç parlak bir fikir değil yani çocuğunuz 3 yaşından  ufak ise kayak öğretme hayaline hiç girmeyin .
Keşke diyebilsem ne kadar güzel çocuk otelleri var Uludağ'da , Kartalkaya'da, Kartepe'de yada Palandöken'de ama yok. Ülkemiz kış turizimi açısından maalesef yaz turiziminde ilerlediği kadar ilerlemiş değil . Oteller her 4 konumda da hep aynı, hep eski,  Uludağ' da yeni açılan bir kaç otel mevcut ama hiç biri bu yazıyı yazmak için araştırma yaparken gördüğüm çocuk otellerinin yanından bile geçmiyor.

Türkiye de çocuklar  kayak öğrenimine 5 yaşında başlıyor . Hem Uludağ'da hem de Kartalkaya'da faaliyet gösteren bir kayak okulu var adı kardan adam, bu okul 5 yaşından itibaren çocuk ve genç ve tabi ki yaşı genç olmayıp ruhu genç olan kişilere özel ve grup dersleri veriyorlar. Web sitesinden daha fazla bilgi alınabilir.
Otellerin hepsi her 4 lokasyonda da çocuk kabul ediyor ve 3 yaşına  kadar çocuklar üçretsiz . Sadece Kartalkaya GOLDEN KEY otel çocuklar için gerçek anlamda bir aktivite merkezi kurmuş durumda.
Turkiye' de kalıcam diyorsanız ve kayak yapalım diyorsanız malesef tek çocuklu güzel seçenek Golden Key Kartalkaya diğerleri hep vasat.

Gelelim Yurtdışına:
Her ne kadar artık yurtdışına gitmek ile Türkiye de bir yere gitmek kiş turizimi için aynı paraya çıksa da bir kısmımız Turkiye diye tuturabilir ama tuturmayanlar için yurtdışı bir dünya hele çocuklar için bam başka bir dünya. Nerden başlasam nasıl anlatsam yetmez . O kadar çok alternatif o kadar çok yer var ki . Ben burada bir kaç ülke ve bir kaç farklı fiyat segmentinde kalmak istedim ama daha önce de söylediğim gibi sonu yok.
Başlıyoruzzzzzzzzz......
KİNDER HOTEL SYSTEM: Şaka galiba dedim web sitesini bulduğumda . Bir web sitesi yapılmış ve içine test edip onaylanmış belirli kriterlerde yüzlerce otel konmuş, avrupanın her yerinde ve hepsinin ortak bir yanı hepsi çocuk dostu . Yani hepsinin odaları çocuklar için özel tasarlanmış , hepsinin içinde değişik yaş grupları için özel alanlar var ve hepsinin de eğitilmiş , özel personeli var.
Eeee onlar da iyi  vakit geçirince anne ve babalar da haliyle çok mutlu.
Kayak için özel oteller var bunlardan bir kaçı ama hepsi değil;
Valmorel Fransa-Cervina İtalya-Saas Fe İsviçre ve Hırvatistan.
Her şey dahil sistemler ve süperler. Gelelim genel fiyat durmuna, yaklaşık bu söylediğim yerlerde gece başı fiyatı aile suitinde her şey dahil hafta içi 125 euro hafta sonu 175 euro.

Bir de ve tabi ki Club Med var.
Club Med biraz daha tuzlu bir sistem ama tecrübeleri bu konuda tabi ki sonsuz.
Tek dikkat edilmesi gereken her kar oteli her yaş çocuğa hizmet vermiyor ve her kar otelinde baby sitting yada baby club -mini club yok. Bu nedenle ben bir kaç farklı fiyat segmentinden size otel baktım. işte onlar.
Fransa-Aime la Plagne: 4 yaştan itibaren alıyor mini club muhteşem .
İsviçre-Wengen Palace : 2 yaştan itibaren alıyor ve yeni yep yeni bir mini ve junior club mevcut.
Fransa-Valmore: 0 aydan itibaren alıyorlar, kim 40 günlük çocuğunu alıp kayak kaymaya gider bilmiyorum ama bebek de alıyorlar. 0-23 ay baby club-2-3 yaş mini club ve 4-10,11-17 şeklinde farklı sistemleri var.
İtalya-Progeleto Vialattea: 2 yaşından itibaren alıyorlar.
Bulgaristan, Hırvatistan ve Slovenya da mevcut ve fiyatlar biraz dada ucuz hatta Uludağ'dan daha ucuza bile gelebiliyor.
Unutulmaması gereken bir husus şu: Avrupa yarı yıl tatilinde bu otellerin hepsi hem çok pahalı hem de çok kalabalık, bunu göz önünde bulundurun rezervasyon yaparken.

Ve son olarak avrupa'da kayak eğitimi 3 yaşında başlıyor ve ben tabiki avrupdaki kayak eğitimine Turkiyedekinden çok daha fazla güvenirim. Nede olsa bu konuda çok tecrübeliler.

Haydi Kayak kaymaya ve çok eğlenmeye her nerde olursa olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder