12 Kasım 2012 Pazartesi

Müze Aktiviteleri

Ne olur bana çocuk müzeye gidermi demeyin. Gitse de ne anlar da demeyin hatta anlamazki o şimdi hiç demeyin. Çünkü yapılan tüm araştırmalar bir şey de birleştiriliyor sanat ve müzi sevgisi erken yaşta aşılanır. Tabiki şöyle bir şey yok 3 yaşında i kızınızın sizinle oturup Monet nin sanat ta bakışını sizlerle tartışmıyıcak ama şunu yapabilir ne kadar çok renk kulanıldığını tartışabilir.
Hiç demezmisiniz yabancıların çocukları başka onların çocukları farklı müze dolaşıyorlar sesleri bile çıkmıyor . Neden? Çünkü o çocuklar puset yaşından itibaren müze geziyorlar ve öğreniyorlar .. Bu YÜZDEN işte size İstanbul da ki müzeler ve Kasım ayında bu müzelerde çocuklar için yapılan sanat çalışmaları. Haydi  hep beraber sanat seven çocuklar yetiştirelim.

Sakıp Sabancı Müzesi: Monet  sergisi var ve daim koleksiyonu var:


3 – 5 yaş (2007-2009 doğumlu) grubu için özel olarak tasarlanan bu atölye çalışmasında çocuklar, Monet’nin tablolarındaki ışığı, çok renkliliği ve fırça darbelerini fark edecekleri oyunlar oynayacaklar. Büyük boy fırçalarla, büyük boy kâğıtlara kendi bahçelerini resimleyecekler. Bu sırada özel olarak hazırlanmış Monet şarkısını öğrenip söyleyecekler.
Etkinlik Tarihleri: 13, 20 Ekim / 3, 4, 11, 17, 18 ve 24 Kasım / 1, 2, 9, 15, 23, 29 ve 30 Aralık
Etkinlik Seansları: 11.00 – 13.00 ve 14.00 – 16.00

6 – 7 yaş (2005-2006 doğumlu) grubunun katılacağı atölye çalışmasında çocuklar, bahçeye çıkarak, renkli camlı gözlükler, renkli, desenli, farklı dokularda kâğıtlar ve filtrelerle bahçeye bakacaklar. Böylece, Monet’nin doğayı görme biçimi, renk algısı ve ışığın doğa üzerindeki etkisi ile ilgili farkındalık yaratacak eğlenceli görme alıştırmaları yapacaklar. Monet gibi doğaya bakıp, kendi izlenimlerini resimleyecekler.
Etkinlik Tarihleri: 13 Ekim / 11, 17 ve 25 Kasım / 1, 8, 9, 15, 22, 30 Aralık / 5 Ocak
Etkinlik Seansları: 11.00 – 13.00 ve 14.00 – 16.00

8 – 11 yaş (2001-2004 doğumlu) grubu çocukların katılacağı bu atölye çalışmasında Monet’in dizi resimleri üzerinde durulacak. Çocuklar, şövale üzerindeki üçe ayırdıkları kâğıda, atölyede hazırlanan bahçeden, kendileri için seçtikleri bir bitkinin üç farklı anını resimleyecekler.
Etkinlik Tarihleri: 14, 21 Ekim / 3, 4, 10, 18 ve 24 Kasım / 2, 16 ve 23 Aralık
Etkinlik Seansları: 11.00 – 13.00 ve 14.00 – 16.

Bunların hepsi ücretsiz ve hepsi şahane çalışmalar ve profesyonel eğitmenler tarafından verilen eğitimler . Böylece hem siz eğlenmiş hatta belki bir çay içmiş oluyorsunuz hem de minik canavarlar süper bir etkinlik yapmış oluyorlar. Tek şart Rezervasyon gerçi tecrübe ile sabittir ki gidince tam saatinde yer de bulunuyor ama rezervasyon en güzeli tabii.

Gelelim diğer müzelere:

Pera Müzesi -Beyoglu
Bence Pera müzesi şu şekilde gezilmeli önce beyoğlunda ufak bir tur beli tramvay ile ufak bir yolculuk üstüne pera müzesi çocuklar için süper oluyor. Pera da neler var bakalım.
14 Ekim – 23 Aralık 2012 tarihleri arasında haftasonları yapılacak eğitim programlarında müze turunun ardından sanatçı ve eğitmen Leyla Sakpınar eşliğinde, atölyede farklı malzeme ve tekniklerle farklı projeler gerçekleştirecekler.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için:
0212 334 99 00 (4)
egitim@peramuzesi.org.tr


Rahmi Koç Müzesi: Erkek çocukları için bir dünya bir hayal dünyası ama kız çocukları için de bir o kadar eğlendirici.

Müzemiz bu hedefleri gerçekleştirebilmek için 2002 yılından itibaren sistemli bir şekilde Müze Eğitimi Projeleri hazırlayıp uygulamaktadır. 2009 yılında bu projelere Faber Castellin destekleriyle “Hafta Sonu Eğitim Atölyesi Projesi” dâhil edildi.

Etkinlikler Fenerbahçe Vapuru’ndaki Eğitim Atölyesinde yapılmaktadır. 3-14 yaş arası çocuklarla her hafta farklı bir atölye çalışması gerçekleşmektedir. Bu atölyeler boyama, enerji, astronomi, heykel, kukla, film, denizcilik, dans ve dramadır. Belirli haftalarda, konusunda uzman sanatçılar, bu atölyelere misafir olmaktadır.

Rezervasyon:
Çocuklarınızın bu etkinliklerden yararlanmasını istiyorsanız Eğitim Uzmanımız Gizem Aksoy’u gizema@rmk-museum.org.tradresinden ulaşarak rezervasyon yaptırınız


Istanbul Modern : Bir başka çocuları ço seven ve sürekli çocuk aktivitesi yapan kurum: Öyle güzel gezdiriyorlar ki çocuklara öyle güzel anlatıyorlar ki anlatamam. Bence kesin gidilmeli üzerine de güzel bir kahve içilip o güzel eski istanbul manzarası seyredilmeli, minik canavarlar da teknelere veya kuslara bakıp onları sayabilirler bu sırada ..

Programda 4-6 yaş grubu çocuklar için Renkli Yelpazaler, 7-9 yaş grubu için Fantastik Maskeler, 10-12 yaş grubu için Çin Evleri, 13-15 yaş grubu için Kağıttaki Su İzleri etkinlikleri düzenleniyor. Ayrıca 3-5 yaş grubundan çocuklar aileleriyle birlikte Şakacı Pandalar , 6-10 yaş grubu çocuklar aileleriyle birlikte Büyülü Ejderhalar adlı etkinliklere katılabiliyor.

 Ayrıca: Santral İstanbul:
Programda yer alan sanat ve teknoloji atölyeleri ise, çocuklarda farklı malzeme, teknik ve yöntemleri kullanarak var olan yaratıcı potansiyellerini ortaya çıkaran ve onlara bu alanda yeni ufuklar açan aktivitelerden oluşuyor. Bu yaratıcılıklarını kimi zaman, kollarını sıvayarak bir şeyler pişirirken, kimi zaman kendi sergilerini oluştururken, kimi zaman dans ederken, kimi zaman fotoğraf, video çalışmaları sırasında ortaya çıkarıyorlar-4-12 yaş

Atölyeler hakkında detaylı bilgi için:

t: (0212) 311 78 35 / 77 03
www.santralatolye.com
info@santralatolye.com

ve şimdilik müze konusuna son ek olarak şunu söyliyebilirim malesef henüz devlet müzelerinde süper eğitim programları yok lakin zaman içinde onlarda da olucaktır eminim. Ama her zaman Topkap sarayına gidip dolaşabilir yada Sultan Ahmet cami ve Ayasofya ya gidip gezilebilir üzerine de sahane köfte yenebilir.

Müze ativitelerinin coğu 3 yaş dan başlasa da tecrübe ile baki dir ki aktiviteye de gerek olmadan daha ufak cocuğunuzu alın götürün. durun bakın resimlere ,sorun kırmızıyı maviyi, ciceği ,böceği görüyormu ? sorun adamların suratı kızgınmı? mutlumu? yeterki siz isteyin yaratıcılık gelir zaten.
 
Altın Çocuklar

2 yorum: