12 Kasım 2012 Pazartesi

oyuncak-kitap ve kütüphane

Bu gün uzun zamandır takip ettiğim bir blogun (0km bızdıkların) hep sözünü ettiği bir oyuncakciya gittim . Adı Bambino oyuncak. Küçük bir yer ama o kadar tatlıi sürekli baktim bir oraya bir buraya . Sahibesi o kadar tatlı ki bir anda ona laf yetiştirdim bir yandanda baktım. Bildiğiniz bilmediğiniz tüm oyuncaklar ama özenle seçilşmiş özenle yerleştirilmiş ve en önemlisi uyduruk çin malı abuk sabuk ses çıkaran oyuncak yok.
Bu nokta da şu cümle hep aklıma gelir.
Geri kalmış toplumlarda oyuncak eğleme için alınır
Ileri toplumlarda oyuncak hayal gücünü geliştirmek ve eğitmek için alınır.
İşte fark bu.

Bambino oyuncakta haftada bir gün oyuncak oynama saati yapılıyor. Çocuklar hep birlikte bir kutu oyununu oynuyorlar. Hatta duydum ki Pazar günleride çalışan anneler için bir organizasyon yapılıcakmış.
Bambino oyuncak 20 senedir Alkent Etiler de. Arayıp programı isteyebilirsiniz yada sizde 0 km bızdıkları takip edin.

yazmıyıcam . nezih-imaginarium-toys shop vb bunları biliyorsunuz tabiki ama Bambino oyuncak bir farklı -gidin görün derim ben

Kitapevleri
Tırtıl kids: İstinye parkta, çok küçük ama çok çeşitli kitap var sadece çocuk kitapları ,yaş yaş ayrılmış, farklı dillerde . Bence çok güzel bir düşünce lakin fiyatlar biraz tuzlu ..

Düş evi kitapçısı:
Yine karşınızda süper bir çocuk kitapçısı. Çocuklar özgürce istedikleri gibi uzanıp istedileri kitabı okuyabiliyorlar. Daha ne isterler ki. Bence Düş evini en güzel düşevi anlatmış.

Çocukların, çocuk kalanların kitapçısı... Çocuklara göre, çocuklar için, bir zamanlar çocuk olduklarını unutan büyüklere inat, rengarenk ve sıcacık bir düşün ürünü...
Kemer burgazda. çok güzel bir blogları var oradan da yapılan okuma saatlerini ve aktiviteleri takip edebiliyorsunuz.
www.dusevikitapevi.wordpress.com   buyrun-
 
Ve son olarak LOLA bir başka deyişle LOTS OF LOVELY ART.
Kendine özgü bir yer. kocaman bir alanda sadece sanat ama çılgınca sanat. Değişik saatlerde değişik yaş gruplarına uygun farklı sanat programları var. yoga var dans var varda var ama en güzeli ne var bence biliyormusunuz bir KÜTÜPHANESİ var . Evet bidiğimiz kütüphane gidip kitap aldığınız okuyup geri götürdüğünüz sonra tekrar aldığınız. işte bence en süper o .. 2000 e yakın kitap var çoğunlula ingilizce . aaa bir de her şey lola da ingilizce.
 

1 yorum: