13 Kasım 2012 Salı

Zaman Kitap  fuarı zamanı.
İki önemli konu var .
1. Kitap fuarı benim gibi nişantaşı civarında oturan bir şahıs için Anasının nikahında tabiri cayiz ise ama gene de gidilebilir, tabiki doğru zaman ve doğru saat diliminde gitmek lazım.
2. Kitap Fuarı her sene olduğu gibi bu sene de çok kalabalık olucak ama şehrimizin tek kitap fuarı bu ve kitap okuma istatistikleri bu kadar trajik düşük olduğu bir ülkede, her şekilde kitap fuarını desteklemek lazım. Yazarları desteklemek lazım, basım evlerini desteklemek lazım.

Gelelim Fuara:
Öncelikle şahane çocuk kitapları yazan ve aynı zaman da ailemizden de biri olan çocuk kitapları yazarı Tülin Kozikoğlundan aldığım son tiyolara göre fuara gitmek için en doğru zaman hafta içi saat 3 den sonra imiş .Lakin bir çok okuma etkinliği ise sabah saatlerinde bu bağlamda eğer çocuğunuz 0-3 arası değilse bence sabahtan gitmek daha eğlenceli olabilir ama minik canavarlar için öğleden sonra daha iyi bir çözüm tabiki.
Çocuklar için bir çok aktivite var , bazı  yayın evleri çocuklar için oyuncaklar ve boyalar filan da getiriyorlarmıs. Tabiki bence en büyük dezavantaj şu : Çocuk kitapı yayın evlerinin ayrı bir salonda olmaması . Gönül ister ki ayrı salon olsun böylece çocuklar çok daha rahat gezer ve kitaplara dokunur , resimlerine bakar ve o güzel kitap kokusunu içlerine ruhlarına çeker ama ne yapalım buna da şükür.

Fuar çocuk etkinliklerine gelince: http://www.istanbulkitapfuari.com/index.php?main=etkinlik

Her zaman ki gibi etkinlikleri de çocuk ve büyük olarak ayırmamışlar ama çok güzel bir kaç söyleşi ve güzel bir origami atölyesi ve resim atölyesi mevcut. Bir bakın derim.

Aslın da sadece gitmek ve o kadar çok kitabı aynı yerde aynı anda görmek bile bence bu minik canavarlar için yeterince güzel bir tecrübe olur .

Bu arada yukarıda yazdım istatistikke gelince Turkiyenin UN e verdiği verilere göre Türkiye de okur yazar oranı %89 . bana bu rakam çok yüksek geldi ama veri veridir ve Türkiye de satılan çocuk kitabı bir tahmin edin? hadi bekliyorum cevapları ??? bakalım kim bilicek? Bilene benden bir adet çocuk kitabı . kim bilir belki imzalı bile olur???


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder